Hoe het werkt

Bullswap is een gesloten online deelplatform voor Belgische bouwbedrijven (B2B). Vergelijkbaar met het ‘Airbnb-model’. Ieder bedrijf kan zowel als verhuurder en als huurder gebruik maken van het platform. De verhuurders bieden onderbezette bouwmachines (groot materiaal) aan. De huurders verzenden verzoeken om goedkoper te huren. Ons businessmodel garandeert een prijs onder de traditionele marktprijs. 

Meedoen is gratis. Bedrijven betalen enkel per transactie.

Hoe het werkt

Hoe het werkt

HUURDER

Zoek de geschikte machine

Duid in het menu aan welke machines voldoen aan je vereisten. Selecteer meerdere machines om de kans op een transactie te verhogen.

Bevestig de geschikte machine

De verhuurders van de geselecteerde machines zullen antwoorden of hun machine beschikbaar is. Jij hebt als huurder de eindbeslissing in handen voor welk toestel je kiest. Eenmaal jij een machine bevestigt, gelden de annuleringsvoorwaarden.

Ontvangen & retourneren

Indien je zelf voor het transport zorgt zal het toestel op de afgesproken dag en locatie opgehaald moeten worden, indien de verhuurder hiervoor instaat zal hij ervoor zorgen dat de machine op het juiste moment op de juiste plaats terecht komt.

Beoordeel je transactie

Nadat een transactie heeft plaatsgevonden, kan je een beoordeling achterlaten over jouw ervaring en zal de factuur online beschikbaar zijn.

VERHUURDER

Registreer je machinepark

In slechts drie minuten kan je een toestel online plaatsen. Eenmaal alle details ingevuld zijn, zal het Bullswap team een richtprijs voorstellen. Je bent steeds vrij om deze prijs aan te passen.

Ontvang huuraanvragen

Zodra je toestel online staat, begin je verhuurverzoeken via sms en e-mail te ontvangen. Indien je liever geen sms of e-mail krijgt, kan je dat uitvinken bij mijn instellingen.

Overhandigen & ontvangen

Indien je zelf voor het transport zorgt, zal het toestel op de afgesproken dag en locatie geleverd moeten worden. Wanneer de verhuurder zelf het transport regelt, zal hij het toestel zelf komen ophalen.

Beoordeel je transactie

Beoordeel de huurtransactie en verstuur de automatisch gegenereerde factuur met slechts één klik. Indien er schoonmaakkosten of dergelijke nodig zijn, kan je dat nog steeds in rekening brengen.

HUURDER

  • Goedkoper huren
  • Quick-respons systeem
  • User-friendly

VERHUURDER

  • Extra Inkomsten genereren
  • Verzekerd voor verhuur
  • Beheer machinepark

frequently asked questions

frequently asked questions

Bullswap is een gesloten platform wat enkel toegankelijk is voor bedrijven actief in de bouwsector of openbare instellingen. Je krijgt toegang tot het platform indien je voldoet aan al onze voorwaarden en nadat een persoonlijk contact heeft plaatsgevonden. Eens je toegang hebt, voeren we regelmatig screenings uit om die veiligheid te blijven garanderen. Partijen die de gebruikersvoorwaarden van het platform niet respecteren en een (ver)huur niet uitvoeren als een goede huisvader kunnen van het platform verwijderd worden. Verder zorgen de Bullswapverzekering, kredietwaardigheidchecks en het ratingsysteem voor een verhoogd vertrouwen tussen beide partijen.
Ja, dat kan. Bij de zoekfilters duid je aan dat je op zoek bent naar een machine met personeel. De resultaten bestaan enkel uit toestellen waarbij personeel ook verkrijgbaar is. De verhuurders zijn verantwoordelijk voor de nodige papieren van hun personeel.
Bij het huren van een machine wordt altijd de vraag gesteld of je zelf het transport wilt regelen of dat je wilt dat de verhuurder het regelt. Indien je verkiest om het zelf te regelen zal er geen transportkost door de verhuurder in rekening gebracht worden en zal je zelf instaan voor het tijdelijk ophalen en terugbrengen van het toestel. Indien je verkiest dat de verhuurder instaat voor het tijdelijk leveren en ophalen van de machine, en zal je in je slotfactuur een transportkost aangerekend krijgen.
Bullswap vindt niets zo vervelend als ergens voor betalen en er niets voor terugkrijgen. Dat is waarom het online plaatsen van een toestel kosteloos is. Enkel wanneer er een effectieve transactie heeft plaatsgevonden, wordt er een servicekost aangerekend.
Bullswap is een gesloten platform, enkel toegankelijk voor bedrijven uit de bouwsector en overheidsinstellingen. Indien je voldoet aan alle Bullswapvoorwaarden zal je toegangsaanvraag aanvaard worden.
Om ervoor te zorgen dat je zonder zorgen machines kan (ver)huren heeft Bullswap samen met Allianz Verzekeringen een uniek verzekeringsproduct uitgewerkt. Deze verzekering dekt grosso modo alles (zie details in algemene voorwaarden) buiten interne machinebreuk en schade tijdens transport. Dit wil zeggen schade door derden, waterschade, brandschade en diefstal.
Het betalingsrisico wordt geminimaliseerd door de automatische kredietwaardigheidscheck die ingebouwd is in het platform. Huurders die hier niet hoog genoeg op scoren, worden gevraagd om voorafbetalingen uit te voeren. Echter kunnen we het betalingsrisico niet altijd uitsluiten. Indien dit toch voorvalt, zullen we de huurder contacteren en aanzetten tot betalen. Gerechtelijke acties zullen op eigen initiatief genomen moeten worden.
Als je een machine wil huren, wordt er altijd de vraag gesteld of je transport wenst of niet. Indien je ervoor kiest om het transport zelf te regelen, worden er geen transportkosten aangerekend. Indien omgekeerd, staat de verhuurder in voor de tijdelijke levering en ophaling van de machine en zal jij dat in je slotfactuur aangerekend krijgen.