Over ons

Een gemiddeld machinepark kent een stilstand van 30 - 50 %. Bullswap is een online platform dat aannemers de middelen geeft om hier verandering in te brengen en mee te werken aan een duurzamere wereld.

De economische context verandert snel onder invloed van digitalisering. Daarom is het belangrijk om deze trein niet te missen. Bullswap is een community die hier sterk op inzet. Dit doen we echter niet alleen. Onze medewerkers hebben gesproken met grondwerkers in West-Vlaanderen tot wegenwerkers in Nederland. De gesprekken met de directie, de beheerders van machineparken en verzekeringsagenten, deden ons de behoeftes inzien van ons cliënteel.  Het IT-team van Bullswap heeft een hoogtechnologisch platform ontwikkeld dat elk bedrijf in staat stelt om huurtransacties digitaal uit te voeren. Het continue proces van screening en een Allianz verzekering zorgt voor een veilig gevoel bij het (ver)huren van machines. Bij Bullswap geloven we dat we samen met aannemers uit heel Europa kunnen meewerken aan een duurzamere wereld.

Onze visie

 • Een community creëren waar aannemers met een vertrouwd gevoel bouwmachines kunnen (ver)huren aan bedrijven waar ze normaal gezien niet mee in contact zouden komen
 • ‘Een online community creëren waardoor aannemers met een vertrouwd gevoel en in slechts enkele klikken bouwmachines kunnen (ver)huren,

 •  zodat ze zowel geld en tijd besparen of extra kapitaal genereren. Bullswap neemt alle administratieve taken voor zich, zodat bedrijven 

 • op een gemakkelijke manier duurzaam kunnen bouwen aan een betere toekomst. 

Onze missie

 • Van de kleinste grondbewerker tot het grootste wegenwerkbedrijf, iedereen verdient dezelfde ‘verzekerde’ kans om zijn machinepark te rentabiliseren
 • Gemonopoliseerde huurmarkt zorgt voor kunstmatig hoge huurprijzen. Bullswap communiceert transparant over alle prijzen en kosten
 • ‘One-click policy’: Tijd is kostbaar voor elke aannemer vandaar dat het platform in ‘1-click’ de zoektocht naar de geschikte machine mogelijk maakt
 • Duurzaamheid zit in ons DNA, van het aankopen van eigen goederen tot het ‘sharen’ van bouwmaterieel. Alle kleine impacten brengen een grote teweeg.
 • Van de kleinste tot de grootste bedrijven, iedereen verdient dezelfde ‘verzekerde’ kans om zijn machinepark te rentabiliseren. 

 • De hoge prijzen van de traditionele verhuurmarkt bestrijden. Bullswap communiceert op transparante wijze over alle kosten en prijzen.

 • ‘One-click policy’: Tijd is kostbaar, vandaar dat het platform de zoektocht in 1-click mogelijk maakt. 

 • Bijdragen aan duurzaamheid. Van het sharen van bouwmachines tot het aankopen van eigen goederen. Met deze kleine stappen hopen

  wij ons steentje bij te dragen aan een mooiere wereld.  

frequently asked questions

frequently asked questions

Bullswap is een gesloten platform wat enkel toegankelijk is voor bedrijven actief in de bouwsector of openbare instellingen. Je krijgt toegang tot het platform indien je voldoet aan al onze voorwaarden en nadat een persoonlijk contact heeft plaatsgevonden. Eens je toegang hebt, voeren we regelmatig screenings uit om die veiligheid te blijven garanderen. Partijen die de gebruikersvoorwaarden van het platform niet respecteren en een (ver)huur niet uitvoeren als een goede huisvader kunnen van het platform verwijderd worden. Verder zorgen de Bullswapverzekering, kredietwaardigheidchecks en het ratingsysteem voor een verhoogd vertrouwen tussen beide partijen.
Ja, dat kan. Bij de zoekfilters duid je aan dat je op zoek bent naar een machine met personeel. De resultaten bestaan enkel uit toestellen waarbij personeel ook verkrijgbaar is. De verhuurders zijn verantwoordelijk voor de nodige papieren van hun personeel.
Bij het huren van een machine wordt altijd de vraag gesteld of je zelf het transport wilt regelen of dat je wilt dat de verhuurder het regelt. Indien je verkiest om het zelf te regelen zal er geen transportkost door de verhuurder in rekening gebracht worden en zal je zelf instaan voor het tijdelijk ophalen en terugbrengen van het toestel. Indien je verkiest dat de verhuurder instaat voor het tijdelijk leveren en ophalen van de machine, en zal je in je slotfactuur een transportkost aangerekend krijgen.
Bullswap vindt niets zo vervelend als ergens voor betalen en er niets voor terugkrijgen. Dat is waarom het online plaatsen van een toestel kosteloos is. Enkel wanneer er een effectieve transactie heeft plaatsgevonden, wordt er een servicekost aangerekend.
Bullswap is een gesloten platform, enkel toegankelijk voor bedrijven uit de bouwsector en overheidsinstellingen. Indien je voldoet aan alle Bullswapvoorwaarden zal je toegangsaanvraag aanvaard worden.
Om ervoor te zorgen dat je zonder zorgen machines kan (ver)huren heeft Bullswap samen met Allianz Verzekeringen een uniek verzekeringsproduct uitgewerkt. Deze verzekering dekt grosso modo alles (zie details in algemene voorwaarden) buiten interne machinebreuk en schade tijdens transport. Dit wil zeggen schade door derden, waterschade, brandschade en diefstal.
Het betalingsrisico wordt geminimaliseerd door de automatische kredietwaardigheidscheck die ingebouwd is in het platform. Huurders die hier niet hoog genoeg op scoren, worden gevraagd om voorafbetalingen uit te voeren. Echter kunnen we het betalingsrisico niet altijd uitsluiten. Indien dit toch voorvalt, zullen we de huurder contacteren en aanzetten tot betalen. Gerechtelijke acties zullen op eigen initiatief genomen moeten worden.
Als je een machine wil huren, wordt er altijd de vraag gesteld of je transport wenst of niet. Indien je ervoor kiest om het transport zelf te regelen, worden er geen transportkosten aangerekend. Indien omgekeerd, staat de verhuurder in voor de tijdelijke levering en ophaling van de machine en zal jij dat in je slotfactuur aangerekend krijgen.